top of page
  • Temmerman Michael

Containerverhuur voor metaalafval

Hebt u veel oude metalen die uit de weg moeten? Dan huurt u best een container voor metaalafval. Schroothandel Temmerman uit Destelbergen, Oost-Vlaanderen, zorgt voor plaatsing en afhaling van gehuurde containers. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht. Welk metaalafval mag erin? Dat leest u hier.


grote stukken metaal

Zuivere metalen in de container

Grote stukken metaal kan u als grofvuil inleveren in het containerpark bij de gemeente. Ofwel brengt u het naar een recyclagebedrijf voor oude metalen. Als u echt veel oude metalen weg wilt, is een container de beste oplossing.


Er bestaan meerdere metaalsoorten, maar die mogen allemaal samen in de container. Het is echter essentieel dat u enkel zuivere metalen recycleert. Er mogen dus geen andere materiaalsoorten bij, zoals houtafval of stukken plastic. Dat zou betekenen dat het metaal verontreinigd is. Ook drank- en conservenblikken zijn uit den boze, die horen in de PMD-zak thuis. Spuitbussen en verfpotten kunnen hier ook niet bij.

Metaalcontainers mogen dus het volgende bevatten:

o lood

o zink

o oude accu’s

o ijzer


Pluspunt voor natuur en milieu

Recyclagebedrijven geven nieuw leven aan de gebruikte metalen. Na inzameling en sortering worden de afvalmetalen omgesmolten. Vervolgens worden de metalen opnieuw gebruikt om er nieuwe producten en onderdelen voor alledaagse artikelen van te maken. Denk maar aan wasmachines, fietsen en auto’s. Zo krijgt het gros van gerecycleerde materialen een nieuw leven! Recyclage van oude metalen zorgt dus voor een vermindering van de afvalberg. Het heeft een positieve impact op onze natuur en het milieu in het algemeen. En u helpt daarbij, door uw oude metalen netjes te sorteren en bij Schroothandel Temmerman in Destelbergen een container te huren!


Naast afvalcontainers plaatsen en ophalen en het verhandelen van schroot, zijn wij ook gespecialiseerd in de afbraak van autowrakken en de doorverkoop van tweedehandswagens.


Contacteer ons en binnen de kortste tijd hebben we de afvalcontainer bij u geplaatst!

85 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page