top of page
  • Temmerman Michael

Duurzame aanpak bij een ecologisch recyclagebedrijf

Breng uw afval naar een erkende schroothandel

Wilt u ook graag uw steentje bijdragen aan het milieu? Breng uw afval dan naar een erkende ecologische schroothandel. Door uw afval te sorteren en de verschillende materialen gescheiden in te zamelen, kan het op een verantwoorde manier worden verwerkt door een recyclagebedrijf. Op deze manier worden de afvalstromen beperkt en wordt het milieu minder belast.

versleten caravan

Verantwoord ondernemen door de ecologische schroothandel

Niet alle materialen kunnen na inzameling op dezelfde manier worden verwerkt. Er is dan ook een grote verscheidenheid aan afvalproducten van plastic, metaal of een combinatie daarvan. Daarnaast wordt er ook een grote hoeveelheid elektronische producten van de hand gedaan. Een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf gaat veilig te werk om uit de aangeboden afvalmaterialen grondstoffen te maken die geschikt zijn voor hergebruik.


De verschillende recyclagemethoden

Er zijn verschillende methoden om uit de afvalmaterialen een product te maken dat geschikt is als herbruikbare grondstof, eventueel na een volgende herbewerking. Dit gebeurt door het verder uitsorteren van het afval en door het te ontdoen van verontreinigingen, waarna het product wordt samengeperst of samengesmolten. Het verkleinen van het afval dient ervoor om het afval beter beheersbaar te maken, waarna het efficiënter verder kan worden verwerkt. De aangeboden elektronica wordt zorgvuldig gedemonteerd vanwege de aanwezige milieubelastende en giftige stoffen. Het gehele recyclageproces verloopt vanzelfsprekend volgens de wettelijke voorschriften en milieunormen.


Recycleren om het milieu te ontlasten

Zolang het afval kan wordt gerecycleerd, heeft het nog nut en komt het niet in het milieu terecht. Zo vervult het recyclagebedrijf een belangrijke functie bij het terugdringen van milieuverontreiniging. Door oude materialen een tweede kans te geven, wordt onze ecologische voetafdruk minder groot. Nieuwe initiatieven zorgen ook voor een grotere bewustwording bij consumenten en producenten. Daarnaast draagt ecologisch verantwoorde afvalverwerking bij aan de verduurzaming en de bescherming van onze leefomgeving. Breng dus voortaan uw gescheiden afval naar de erkende ecologische schroothandel Temmerman in Destelbergen.

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page