top of page
  • Temmerman Michael

Het recyclageproces van non-ferrometalen: Een duurzame keuze

Samen werken aan een duurzame toekomst: Recycle uw metaalafval bij Schroothandel Temmerman

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, speelt het recyclageproces van non-ferrometalen een cruciale rol. Schroothandel Temmerman, gevestigd in Destelbergen, is hierin een voorloper. Een effectieve aanpak van het recyclageproces is essentieel voor zowel milieu als economie. Non-ferrometalen, zoals aluminium en koper, spelen hierin een cruciale rol vanwege hun relatief eenvoudige recyclageproces. Maar hoe gaat dit proces in zijn werk? Laten we een duik nemen in de stappen die betrokken zijn bij het recyclen van metalen zoals aluminium, koper, lood, nikkel en zink.Een inkijk in het recyclageproces van non-ferrometalen

  • Verzamelen & Sorteren: Het recyclageproces begint met het verzamelen en sorteren van metaalafval. Ferrometalen, die ijzer bevatten, worden met magneten gescheiden van non-ferrometalen. Dit eerste onderscheid is cruciaal omdat de waarde en het recyclageproces van deze twee metaaltypes aanzienlijk verschillen. Dit is cruciaal om een hoge kwaliteit van het eindproduct te garanderen.

  • Zuiveren: Vervolgens wordt het gesorteerde metaal gezuiverd om eventuele verontreinigingen te verwijderen. De non-ferrometalen worden gebroken, versneden, afgeschuind en behandeld om onzuiverheden zoals verf en lijm te verwijderen. Dit proces zorgt ervoor dat het materiaal in een homogene staat wordt gebracht, klaar voor recycling.

  • Smelten: De zuivere metalen worden gesmolten in speciale ovens, waardoor secundaire grondstoffen ontstaan die opnieuw in de productiecyclus kunnen worden ingezet. Een proces dat aanzienlijk minder energie vereist dan het winnen van nieuw metaal.

  • Scheiden: Tijdens het smelten worden verschillende metalen gescheiden om zo zuivere non-ferrometalen te verkrijgen.


Positieve impact op milieu en economie

Dit proces is niet alleen goed voor het milieu door het verminderen van de behoefte aan nieuwe grondstoffen en het verlagen van de CO2-uitstoot, maar het biedt ook economische voordelen. Schroothandel Temmerman is trots om bij te dragen aan een duurzame toekomst en nodigt iedereen uit om hun metaalafval te recyclen.


Wilt u meer weten over het recyclageproces of heeft u metaalafval dat gerecycled moet worden? Neem dan contact op met Schroothandel Temmerman in Destelbergen. Samen werken we aan een duurzamere wereld.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page