top of page
  • Temmerman Michael

Hoe gaat schroothandelaar Temmerman te werk?

Bijgewerkt op: 20 jun. 2023

Oud ijzer inzamelen en verwerken is niet op een-twee-drie gebeurd. Met de toenemende aandacht voor het milieu en door de schaarsheid van bepaalde grondstoffen moet elke schroothandelaar bepaalde richtlijnen respecteren met het oog op maximale recyclage en hergebruik. Dat vraagt natuurlijk bijkomende manipulaties en werk.

We lichten hier kort toe hoe de ophaling en verwerking van oude metalen bij Schroothandel Temmerman verloopt.

grote stukken metaal

Ophaling door ons of inlevering door u

U kunt met alle oud ijzer en afgedankte metalen bij ons terecht. U brengt het zelf naar onze schroothandel of wij halen het bij u op. Gaat het over een grote partij, dan plaatsen wij vooraf een container, thuis of uw bedrijfsterrein. Is alle metaal verzameld, dan volstaat een belletje naar onze kantoren om de container weer op te pikken.


Kwaliteitscontrole voor een juiste prijsbepaling

Elke lading metaal wordt bij aanbieding gecontroleerd. Een voorwaarde voor recyclage is namelijk dat het metaal zuiver is. (Een metalen constructie met onderdelen in glas of lege verfblikken bijvoorbeeld voldoen niet. Dat wordt bij de eerste afspraak al duidelijk meegedeeld.) De controle is ook belangrijk om u de juiste prijs te geven. Want de waarde van koper, lood, zink e.a. is niet gelijk en schommelt bovendien van dag tot dag. Bij Schroothandel Temmerman krijgt u altijd een correct bedrag uitbetaald, conform de dagprijzen van elk betreffend metaal.


Nauwkeurige sortering en selectie van de metalen

Dan volgt een nauwgezette sortering van de ingeleverde metalen. We scheiden de ferrometalen (ijzer, gietijzer, roestvrij staal) van de non-ferrometalen (aluminium, brons, koper, lood, messing, zink) en selecteren elke fractie apart. Grote stukken worden soms ter plaatse verknipt om ze makkelijk te kunnen vervoeren naar het volgende adres.


Afvoer naar metaalverwerkende bedrijven voor recycling

De eigenlijke bestemming van het ingezamelde ijzer en metaal zijn smelterijen en metaalverwerkende bedrijven. Daar wordt het metaalafval gebruikt voor de productie van nieuwe onderdelen, toestellen en machines voor zeer diverse sectoren. Zo krijgt uw oud ijzer opnieuw een nuttige functie.


Geïnteresseerd om een steentje bij te dragen tot minder metaalafval en een beter milieu? Verkoop uw oude metalen dan aan Schroothandel Temmerman in Destelbergen. Contacteer ons.

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page